Hieronder vind je onze topkeuzes voor de beste dames padelrackets van 2024. Of je nu een beginner bent of al een tijdje padel speelt, tussen onze favoriete modellen vind je zeker een racket dat aan jouw wensen voldoet.

We bespreken ook de verschillen tussen dames- en herenrackets en geven tips over waar je op moet letten bij de aankoop van een nieuw racket. Blijf lezen!

De beste keuzes:

Waarin verschilt een damesracket van een herenracket?

Een dames padelracket verschilt op een aantal punten van een herenracket, die we hieronder zullen bespreken. Sommige dames spelen liever met een iets zwaarder racket, net zoals sommige heren de voorkeur geven aan een lichter padelracket.

Het racket is lichter

Dames padelrackets wegen ongeveer 330-360 gram en zijn dus lichter dan herenrackets, die tussen 350-390 gram wegen.
Vrouwenrackets worden meestal aangeduid met Woman, Light of W in de modelnaam.

Ze zijn gemaakt van zachtere materialen

Bovendien hebben damesrackets vaak een zachter slagoppervlak en kern dan herenrackets. Fabrikanten bereiken dit door materialen te gebruiken zoals glasvezel en schuimvullingen met een lagere dichtheid. Meer geavanceerde damesrackets voor competitieniveau gebruiken echter vaak koolstofvezel en hardere materialen om betere speleigenschappen en duurzaamheid te bieden. Nu we de verschillen tussen dames- en heren padelrackets hebben besproken, is het tijd om onze topkeuzes voor dames padelrackets onder de loep te nemen.

Nu we de verschillen tussen dames- en heren padelrackets hebben besproken, is het tijd om onze topkeuzes voor dames padelrackets onder de loep te nemen.

De beste padelracket voor vrouwen voor beginners

Head Flash Woman

Bent u op zoek naar een gemakkelijk te bespelen en vergevingsgezind beginnersracket voor dames? Head Flash is een padelracket ontworpen voor beginners en gemiddelde spelers.
Het is gemakkelijk te bespelen en helpt je om een betere balinslag te krijgen, zelfs wanneer je de randen raakt. Het oppervlak is gemaakt van glasvezel, en de kern is zacht om de bespeelbaarheid te vergroten.
Een perfect racket voor wie nieuw is in padel en zijn techniek en balbehandeling wil verbeteren.

Klik hier!

De beste budget keuze

Babolat Revenge W

Met zijn stijlvolle design valt het Revenge W racket op op het padelterrein. Met een lichter gewicht en zachte materialen biedt dit racket je comfort en snelheid zonder je arm of elleboog te veel te belasten.Het racket is druppelvormig en heeft een medium balans, waardoor je een goede combinatie van power en controle krijgt.De Revenge W is een goede keuze voor de dame die op zoek is naar een kwalitatief allround racket om zich te blijven ontwikkelen. Babolat heeft een zeer betaalbaar racket geproduceerd dat wij beschouwen als de beste budget keuze onder de padelrackets voor dames in 2022.

Klik hier!

De beste padelracket voor dames voor controle

Bullpadel Flow 

Als u de voorkeur geeft aan controle in uw spel, is dit racket iets voor u. Het is het racket waar Alejandra Salazar mee speelt op de World Padel Tour.
De Flow is razend populair bij zowel mannen als vrouwen en debuteerde in 2021 in een nieuw design. Het racket is licht van gewicht en zacht voor spelers met pols-, schouder-, of elleboogproblemen.
Flow is een druppelvormig racket dat spelers een mooie mix van power en controle biedt. Fibrix is een combinatie van koolstofvezel en glasvezel om stijfheid te combineren met zachtheid. De Adaptia-kern van het racket past zich aan je slagen en wedstrijdsituaties aan.

Dit racket heeft een reliëfachtige structuur die je extra grip geeft en je in staat stelt meer spin toe te voegen. Vibradrive is een door Bullpadel ontwikkelde technologie om bij elke slag de trillingen in het hele handvat te dempen. Het is een van de beste padelrackets voor dames in 2022 en een must-try voor wie wedstrijden met maximale precisie wil controleren.

Klik hier!

De beste dames padelracket voor dames voor kracht

Bullpadel Vertex 3 Woman

Het Vertex 3 Woman racket biedt snelheid, gevoel en controle. Bullpadel heeft de materialen in deze update verder ontwikkeld om het racket responsiever en duurzamer te maken.Met een zachte kern is het racket comfortabel en vergevingsgezind, terwijl het ook helpt om de balsnelheid te verhogen met zijn trampoline-effect.
Zowel recreatieve spelers als wedstrijdspelers kunnen dit racket gebruiken. Dit racket is een van de beste voor dames die kracht in de aanval willen.

Klik hier!

De beste dames padelracket voor blessure problemen

Adidas AdiPower Light 3.0

Het Adipower Light 3.0 racket is een populair padelracket geworden voor zowel mannen als vrouwen vanwege de geweldige eigenschappen en het stijlvolle ontwerp. In 2021 gebruikte Marta Ortega, de topspeelster bij de vrouwen, het in de WPT. Dankzij de zachte kern heeft het padelracket een aangenaam en comfortabel gevoel bij het slaan van de bal. Koolstofvezel in het slagvlak van de Adipower Light 3.0 maakt het tot een responsief racket met veel controle. Daarnaast helpen de fijne speeleigenschappen van het racket u bij het doordrukken van de aanval.

Een structuur aan de buitenkant van het racketoppervlak maakt het gemakkelijker om de bal te draaien. Veel spelers hebben gemerkt dat dit racket hen heeft geholpen te herstellen van een tenniselleboog, omdat het zo licht is.

De AdiPower Light 3.0 heeft een vaste plaats tussen onze favoriete padelrackets voor dames in 2024.

Klik hier!

Koop padelrackets voor vrouwen online

Naarmate de belangstelling voor padel is gegroeid, is ook het aanbod van padelrackets voor vrouwen gegroeid. Er is nu een grote verscheidenheid aan modellen om uit te kiezen.

Er is ook een toenemend aantal online winkels die padelmateriaal verkopen, waardoor het moeilijk is om te weten waar je het beste kunt kopen.

Samenvatting

Het gewicht is het belangrijkste verschil tussen een dames padel racket en een heren padel racket. Damesrackets zijn lichter omdat ze gemakkelijker te bespelen zijn. De gebruikte materialen zijn ook zachter om meer comfort te bieden.Vanwege het speelgemak en de zachtheid zijn dames padelrackets zelfs populair bij mannen die de voorkeur geven aan lichtere rackets. Bijvoorbeeld om tenniselleboog te voorkomen.

Wat is het beste padelracket voor vrouwen?

Allereerst raden we een lichter en zachter padelracket voor vrouwen aan. Welk model voor jou het beste is, hangt af van je voorkeuren en speelstijl. Een goede tip is om verschillende rackets uit te proberen tot je er een vindt die je bevalt.