Jonge spelers moeten beginnen met een goed junior padelracket dat het spel leuker maakt en de ontwikkeling bevordert. Hier is onze gids voor de beste junior padelrackets en waar je op moet letten bij de aankoop van een racket voor kinderen.

Lees onze uitgebreide racket gids om te ontdekken hoe vorm, gewicht en balans de spelkarakteristieken beïnvloeden. Klik hier voor alle padel merken.

Overzicht van de beste junior padelrackets voor kinderen van 8 tot 12 jaar

Verschillen tussen padelrackets voor kinderen en volwassenen?

Voor kinderen en junioren hoort een goed padelracket eenvoudig te bespelen en zacht te zijn. De schouders, armen en polsen van kinderen zijn niet zo krachtig als die van volwassenen en ze kunnen niet spelen met rackets die voor volwassenen ontworpen zijn. Het gevolg is dat een padelracket voor junioren er anders uitziet.

Weegt minder
Een padelracket voor kinderen weegt minder dan een racket voor volwassenen waardoor ze gebruiksvriendelijker zijn. De versies voor volwassenen wegen tussen 350 en 390 gram, terwijl de junior versies tussen 290 en 340 gram wegen. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om te slaan, maar vermindert ook de kans op spierverrekkingen en blessures.

 Een kleinere handgreep
Junior rackets hebben smallere en kortere handgrepen voor kleinere handen. Een smallere handgreep maakt het gemakkelijker het racket vast te houden en vermindert de spanning op de onderarm. Je kan extra gripkussentjes aanbrengen als je een dikkere handgreep verkiest.

Materiaal
Zachtere materialen zoals glasvezel worden gebruikt in plaats van koolstofvezel in het frame en het slagvlak zodat padelrackets voor kinderen gemakkelijker in gebruik zijn. Bovendien is de kern van het racket meestal zachter om de sweet spot te vergroten en soepeler te maken.

De beste padelracket voor de leeftijden 8 tot 12 jaar

Zelfs bij de jongere generatie groeit padel snel en doet zijn intrede in clubs. Is je kind geïnteresseerd in het spelen van padel? In dat geval raden we je aan te investeren in één van de onderstaande modellen die we de beste padelracket voor kinderen en junioren in 2022 hebben genoemd.

HEAD Padel racket Head Delta

Head is één van de toonaangevende merken en de Padel Racket Head Delta Junior is een padelracket voor kinderen en junioren tussen 8 en 12 jaar. Met zijn druppelvorm biedt dit model een goed evenwicht tussen snelheid en controle. Het lage gewicht van 310-330 gram maakt het bovendien gemakkelijk te zwaaien. De dikte is standaard 38 mm.

Het slagvlak van het racket is van glasvezel en de kern is zacht, wat de jongere spelers helpt snelheid te maken. Het Padel Racket Head Delta Junior  bestaat uit een carbonframe, dat het erg stabiel en duurzaam maakt. Er is ook een framebescherming om tegen stoten te beschermen.

Deze junior versie is geïnspireerd op het officiële padelracket van wereld nummer één Sanyo Gutiérrez, het Head Graphene 360+ Alpha Pro racket. Het racket is geschikt voor beginners en meer gevorderde spelers en verdient een plaats bij de beste padelrackets voor kinderen en junioren in 2024.

Klik hier voor meer informatie!

Dunlop Aero-Star Junior

De Dunlop Aero-Star Junior is een model dat speciaal ontworpen is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Aero-Star Junior is de junior versie van het topmodel uit de Aero-Star collectie van Dunlop.
Het is druppelvormig en heeft een medium balans, waardoor het een veelzijdig all-round racket is. Het is een lichtgewicht van 320 gram en heeft een framebreedte van 36 mm. Aero-Star Junior is het perfecte racket voor junioren die een zacht en comfortabel gevoel willen bij het slaan van de bal om hun techniek te verbeteren.

Klik hier voor meer informatie

Adidas Metalbone Youth 

Elke junior die geïnteresseerd is in padel en Ale Galán op de World Padel Tour heeft gezien, zou de Adidas Metalbone Youth kunnen overwegen.
Een gloednieuw model van Adidas voor 2021 is een aangepaste versie voor junioren van de kenmerkende racket van Ale Galán, de Adidas Metalbone. Dit racket is geschikt voor junior spelers die snelheid belangrijk vinden. Behalve zijn ruitvorm en hoge balans heeft het racket een sweet spot hoog op het slagvlak. Dit racket weegt tot 330-345 g en het heeft een zachte kern. Het frame en slagvlak bestaan uit glasvezel voor betere speelbaarheid en comfort.
Het heeft een achthoekige carbonvezel versteviging in het bovenste deel van het racket. Dit heeft tot gevolg dat het bovenblad van het racket extra stijf is, wat de kracht bij harde schoten bevordert.

Met het Adidas Metalbone Youth racket kunnen kinderen en tieners ballen raken zoals de profs.

Klik hier voor meer informatie!

Welk padelracket is het beste voor kinderen?
Als je kind nog geen ervaring heeft met padel, raden we aan een gebruiksvriendelijk rond racket te kiezen. Junior padelrackets mogen niet meer dan 340 gram wegen en moeten een smallere greep hebben.

Hoe kies ik een padelracket voor iemand van 12 jaar en ouder?
Het hangt van de ervaring en fysieke conditie van een kind af hoelang hij of zij met een junior racket moet spelen. De algemene regel is dat junioren vanaf 13 jaar met volwassen rackets van start kunnen gaan als ze er klaar voor zijn. We bevelen in deze situatie een iets lichter en zachter racket aan, zoals de Babolat Vertuo Air.

Klik hier voor meer informatie.