Een goede tas om jouw geliefde padel racket in op te bergen is een onmisbaar item in je padel uitrusting. Aangezien deze tas weer en wind moet doorstaan, is het belangrijk om hiervoor een goede keuze te maken. Waarop moet je letten bij de aankoop van een padeltas? Lees het allemaal in dit artikel!

Type tas

Het eerste waarover je kan nadenken is over het type tas. Er zijn verschillende types waartussen je kan kiezen die geschikt zijn voor het vervoeren van padel rackets.

Racket tas

Een racket tas is een goede optie als je enkel je padel racket wil vervoeren. Deze tas is speciaal ontworpen voor padel rackets en is dus zeer compact. Je kan kiezen voor een tas die plaats heeft voor een of meerdere padel rackets.

Rugzak

Een rugzak die speciaal gemaakt is voor padel rackets bestaat uit een groot compartiment voor je padel racket. Daarnaast is er bij de meeste rugzakken een tweede compartiment voor kleding. Accessoires kan je kwijt in de kleine vakjes. Een groot voordeel van een rugzak is dat je lichaam meer in evenwicht is wanneer je hem draagt in vergelijking met een racket tas of duffel tas. Een rugzak is ideaal als je reeds last hebt van je rug of rugklachten wil vermijden.

Duffel tas

Wil je toch wat meer dan enkel je padel racket meenemen? Dan kan je beter kiezen voor een duffel tas. Deze tas is ideaal als je op zoek bent naar wat meer ruimte om andere benodigdheden in te vervoeren, zoals bijvoorbeeld padel ballen, schoenen of kleding. Sommige tassen kan je ook als rugzak dragen, wat ook weer beter is voor je rug.

Materialen

Een padel tas moet goed bestand zijn tegen weer en wind. Als je op weg bent naar de padelbaan, kan het namelijk zijn dat je verschillende weersomstandigheden tegenkomt, zoals regen, wind of felle zonneschijn. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een padel tas met een kwaliteitsvol materiaal dat hier tegen gewapend is. Sommige materialen zijn onvoldoende om je padel racket te beschermen tegen temperatuursinvloeden. Als je graag wil dat je padel racket een lange levensduur heeft, ga dan zeker voor een hoogwaardig materiaal!

Maar welke materialen zijn het best geschikt voor je padeltas? Om regen te doorstaan, kan je best kiezen voor een padel tas vervaardigd uit een waterproof materiaal, zoals polyester.

Daarnaast kan je best kiezen voor een thermisch isolerend materiaal. Als je padel tas buiten staat bij felle zonneschijn zal het materiaal snel opwarmen. Padel rackets kunnen niet goed tegen hoge temperaturen, dus daarom is het aangeraden om hiermee rekening te houden. Als je padel tas buiten staat bij ijskoud vriesweer, kan dit ook nadelig zijn voor je padel racket. De zachte vulling van je racket kan hierdoor namelijk aangetast worden.

Padeltas Merken

De meeste bekende merken die padel rackets aanbieden, hebben ook een padel tas in hun assortiment. Tegenwoordig produceren merken zelfs tassen in dezelfde stijl als die van hun rackets. Je kan dus zeker eens een kijkje nemen naar het merk waarvan je het racket hebt gekocht, zodat je padel tas zeker bij je racket past.

Uiteraard is het niet verplicht om voor hetzelfde merk te kiezen als je padel racket. De meeste padel tassen hebben genoeg ruimte zodat je racket er zeker in past, ongeacht van welk merk het is.

Bekende merken in de padelwereld zoals Dropshot, Adidas, Babolat, Bullpadel, Head  ,StarVie en Wilson hebben een mooi aanbod aan padel tassen onder €100. Voor elk budget kan je wel een padel tas vinden. Ook Decathlon en Dunlop hebben een aanbod aan kwaliteitsvolle padel tassen. Keuze genoeg dus!