Of je nu een beginnende of gevorderde padel speler bent, een het kopen van kwaliteitsvol racket dat bij je past is aangeraden. Met een geschikt padel racket kan je het maximale uit de sport halen, maar ook blessures voorkomen. Als je padelt met een racket dat niet bij je past, kan je blessures ontwikkelen zoals een tenniselleboog.

Omdat er zoveel verschillende merken zijn die padel rackets aanbieden, kan het soms zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bij veel sportwinkels krijg je de mogelijkheid om het racket de testen voor je het aanschaft. Dit kan erg handig zijn om te voelen welk racket het best in de hand ligt.

Voordat je tot een aankoop overgaat, kan het nuttig zijn om al een idee te hebben van de verschillende merken die padel rackets aanbieden. Daarom kan je hieronder en handig alfabetisch overzicht vinden van de beste merken voor padel rackets.

Adidas padel racket

Adidas is waarschijnlijk het bekendste sportmerk ter wereld. Hoewel Adidas vooral bekend is in de schoenen- en textielsector, heeft het merk ook een groot aanbod voor padel rackets. Voor iedere soort speler is er wel een geschikt racket te vinden. Zelfs voor spelers die blessuregevoelig zijn, heeft Adidas verschillende mogelijkheden.

Voor beginners is de Match-reeks ideaal. Deze padel rackets hebben een ronde vorm, waardoor het gemakkelijker is om de bal te raken. Daarnaast zijn ze ook minder zwaar omdat ze gemaakt zijn van glasvezel.

Als je een gevorderde speler bent, heb je de keuze tussen de SuperNova, EssNova of de AdiPower reeksen. Deze padel rackets zijn gemaakt van carbon, waardoor je meer kracht kan uitoefenen op de bal

Klik hier voor alle Adidas padel rackets!

Babolat padel racket

Babolat is samen met Head een van de specialiteitsmerken voor racketsporten. Dit Franse merk was eerst bekend in de tenniswereld, waar onder andere Rafael Nadal graag gebruik maakt van hun tennisrackets. Ondertussen is Babolat ook in de padelwereld een van de meest gekozen merken geworden. Daarnaast vertegenwoordigen ze Word Padel Tours-spelers zoals Juan Lebrón en Victoria Iglesias.

Een van de meest geschikte modellen voor beginners is de Babolat Counter Viper. Met dit racket kan je, dankzij een bredere ‘sweet spot’ en glasvezel als materiaal, heel krachtig en gecontroleerd tegen de bal slaan.
Kijk hier voor alle babolat padelrackets

Black Crown padel racket

Black Crown is afkomstig uit Spanje, een van de toplanden in de padelwereld. Marta Marrero, een van de beste spelers in de World Padel Tour, wordt gesponsord door dit merk.

Sinds de productie van hun eerste Piton-lijn, zijn ze niet gestopt met groeien. Deze rackets van Black Crown zijn meer gericht op ervaren spelers en worden minder aangeraden voor beginners. De rackets zijn wat zwaarder aangezien ze voor minstens 80 procent uit carbon zijn vervaardigd. Voor de ervaren spelers is de Black Crown Genius padel racket ook een aanrader.

Kijk hier voor alle Black Crown padel rackets.

BullPadel padel racket

Een van de marktleiders in padel, BullPadel, is tevens ook een van de eerste merken die mee was vanaf het begin van de hype. Dit Spaanse merk sponsort de beste spelers ter wereld, waaronder Paquito Navarro. Een van de beste modellen uit de beginnerscollectie is de Bullpadel Sky Red Padel Racket . Dit is een rondvormig racket met een ovale elastische kern. Het racket is opgebouwd uit carbon en glasvezel. Voor de profs is de Bullpadel Hack 02 een aanrader.

Kijk hier voor alle padelrackets van Bullpadel.

Cartri padel racket

Cartri is een merk dat focust op de beste kwaliteit door altijd op zoek te gaan naar de nieuwste technologieën en materialen. Deze rackets worden met de hand gemaakt in Spanje en zijn daarom ook van een hogere prijsklasse. Wil je verzekerd zijn van de beste kwaliteit? Dan zijn Cartri padel rackets zeker een goede keuze.

Klik hier voor alle Catri padel rackets.

Drop Shot padel racket

Drop Shot is een merk dat voor een keer niet afkomstig is uit Spanje, maar uit Californië in de Verenigde Staten. Voormalig nummer 1 speler Juan Martin Diaz, speelt met deze rackets.

Drop Shot heeft een grote collectie, met rackets voor spelers van elk niveau. Er zijn een aantal rackets in de collectie die voorzien zijn van Energy Pro. Dit is een extra laag die wordt aangebracht op het racket, die het racket beschermd tegen extreme temperatuurverschillen. Voor de ervaren spelers is de Drop Shot Versus 3.0 Padel Racket een aanrader.

Kijk hier voor alle Drop shot padel rackets.

Dunlop padel racket

Dunlop werd opgericht in de jaren 1880, waardoor het een van de oudste merken is in dit overzicht. Pas in de 20e eeuw begonnen ze met het produceren van tennisrackets. Ondertussen zijn ze ook een gevestigde waarde in de padelwereld, met spelers als Juani Miers, Patty Llaguno en Ramiro Moyano.

Voor beginners zijn de Renegade, Boost een goede keuzes. Deze rackets zijn met hun rond formaat en carbon- en glasvezelmaterialen ideaal voor een betere beheersbaarheid. Als je al wat meer ervaren bent, kan je eens kijken naar de Galatacia of Blast Elite rackets.

Kijk hier voor alle Dunlop padel rackets.

Head padel racket

Head is een van de bekendste padelmerken, met World Padel Tour spelers als Sanyo Gutierrez, Ariana Sanchez en de Franse Johan Bergeron en Alix Collombon die voor het merk kiezen. Bij dit merk kunnen zowel beginners als gevorderden terecht. De HEAD Evo Delta is een goede keuze voor beginners, de Challenge rackets zijn voor de iets meer ervaren spelers en voor de echte gevorderden is er ook nog de Head Graphene 360+ Alpha Pro racket.

Kijk hier voor alle Head padel rackets.

Kelme padel racket

José Rico Dasi is een van de World Padel Tour spelers die kiezen voor een Kelme racket. De Olimpica is een van de beste power rackets en heeft een goede balans. Daarnaast heb je nog de Lynx-reeks, met rackets die beschikken over een geheugeneffect.

Kuikma padel racket

Kuikma is een merk dat werd opgericht door Decathlon, waardoor deze rackets voordelig zijn. Decathlon heeft een studiecentrum is Spanje dat gespecialiseerd is in design en engineering. Vervolgens worden in Frankrijk de padel rackets ontwikkeld. Ze werken met duurzame technologieën en materialen, zoals aluminium glasvezel, single-tube carbon, black EVA-schuim en Evolutive Hole Size.

Kijk hier voor alle Kuikma padel rackets.

Nox padel racket

Nox is een Spaans merk dat uitsluitend producten voor padel aanbiedt. Het merk is zelfs een van de officiële sponsors van de World Padel Tour met spelers als Agustín Tapia, Miguel Lamperti en de tweeling Sánchez Alayeto die gebruik maken van hun rackets.

Er zijn verschillende collecties, zoals Luxury, Pro, Advance, Casual en Ultra Light, voor zowel beginners als gevorderden. Een van de beste rackets voor beginners is de XForce padel racket, bestaande uit een carbon frame en glasvezel. Dankzij de ronde vorm is deze uitermate geschikt voor beginners. Voor de de ervaren spelers is de NOX Tempo Official WPT racket een topper.

Kijk hier voor alle Nox padel rackets.

Prince padel racket

Ook Prince is al enige tijd actief in de padel-industrie. De vele jaren ervaring die dit merk heeft opgebouwd, heeft ervoor gezorgd dat Prince een hele evolutie heeft kunnen doormaken op vlak van innovatie.

Enkele huidige lijnen van Prince zijn Harrier en Raptor voor beginners, Rocket en Tour voor de iets meer ervaren spelers en onder andere de Falcon, Phantom en Quartz lijn voor gevorderde spelers. Dankzij de innoverende T-gel hebben rackets uit de Quartz collectie een optimale demping.

Pure32 padel racket

Hou je van lokale producten? Pure32 is een merk dat speciaal ontwikkeld is voor de Belgische en Nederlandse markt. Dit merk heeft zowel padel rackets voor beginners als voor gevorderden. Zo is de C300 is ideaal voor beginnende padellers. Dankzij het lichte gewicht en het unieke gatenpatroon van de rackets zijn deze heel wendbaar en gemakkelijk om mee te spelen.

Ben je wat meer ervaren? Dan is de C500 een betere keuze. Dankzij de diamantvorm en de extra ruwe afwerking  kan je met meer spin spelen. Voor de echte gevorderde spelers is een D50 racket ideaal.

Royal Padel racket

Sinds 1991 is Royal Padel bezig met de zoektocht naar innovatie op vlak van padel rackets. Er zijn verschillende professionele padel spelers die kiezen voor een Royal Padel.

Recent hebben ze het Shock Absortion-systeem ontwikkeld, wat ervoor zorgt dat de trillingen van de bal zo goed mogelijk gedempt worden. Deze rackets zijn omwille van hun zachte rubber dus ideaal als je last hebt van een tenniselleboog. Zie Royal Padel 790 Whip Hybrid.

Kijk hier voor alle Royal padel rackets.

Siux padel racket

Siux, opgericht in 2012 in Spanje, is een van de best-sellende padelmerken. World Padel Tour spelers zoals Javi Ruiz, Lucho Capra en Álvaro Cepero spelen met deze rackets.

Voor beginners is de Siux SX5 ideaal, met dank aan zijn ronde vorm. Daarbovenop heeft dit racket een zachte kern, wat veel comfortabeler is. Enkele andere uitstekende modellen zijn de Diablo Granph, de Spartan, de Alien en de Spyder. Voor de ervaren speler is de Siux Gold Power een top racket.

Kijk hier voor Siux padel rackets.

StarVie padel racket

Met topspelers als Carolina Navarro, Mapi S. Alayeto, Mati Díaz, Cristian Gutiérrez, Mari Carmen Villalba, Jorge Nieto, Javi Garrido en Adrián Blanco die gesponsord worden door StarVie, is dit merk een van de topmerken in de padelwereld.
Voor de gemiddelde spelers is de Starvie Black Carbon Pro padel racket een aanrader. et zijn druppelvorm, medium balans en koolstofconstructie bereikt hij uitstekende kracht zonder verlies van controle.

Voor de ervaren speler is de StarVie Aquila Space een topper. Het nieuwe StarVie Aquila Space is een veelzijdig racket dat maximaal comfort, kracht en controle biedt.

Kijk hier voor alle StarVie padel rackets.

Varlion padel racket

Varlion is een merk dat in de jaren 90 is ontstaan in Argentinië. Steeds zoekende naar innovatie en nieuwe technologieën, bleven ze groeien en verhuisden ze uiteindelijk naar Spanje. Dit merk is vooral bekend om hun Lethal Weapon Carbon lijn. Deze rackets mogen zich zelfs de meest verkochte padel rackets in de geschiedenis noemen!

Vibor-A padel racket

Vibor-A is opgericht in 2011 en hun rackets worden gekozen door tal van spelers op de World Padel Tour, waaronder Martín Sánchez Piñeiro, Alba Galán, Maxi Gabriel en Verónica Virseda. Hun Yarara model werd 3 jaar tot het beste racket ter wereld verkozen!

Wilson padel racket

Wilson is een oude bekende uit de tenniswereld. Het Amerikaanse merk sponsort onder andere de Argentijnse Fernando Belasteguín, bekend als ‘Bela’. Hij is ook adviseur van Wilson en zal mee betrokken worden bij het ontwerpen van padel rackets. Enkele bekende namen uit de collectie van Wilson zijn Blade, Pro Staff, Ultra en uiteraard ook Bela.

Bekijk hier alle wilson padel rackets.