Toptoernooien van de snelst groeiende sport uitgebreid te volgen. Eerste uitzendingen starten op 11 maart.

Ziggo Sport heeft een interessante nieuwe sport toegevoegd aan het uitgebreide portfolio van topsportevenementen. De komende drie jaar zendt de sportzender de internationale toernooien van de World Padel Tour uit waar de professionele wereldtop tegen elkaar duelleert, zowel bij de mannen als de vrouwen. Het eerste toernooi waarvan de zender verslag doet is het Reus Costa Daurada Open in Spanje in het weekend van 11 tot en met 13 maart.

Padel is momenteel één van de snelst groeiende sporten ter wereld, die ook in Nederland een enorme opmars doormaakt. “Padel is razend populair en overal schieten de padelbanen als paddenstoelen uit de grond. Het is snel, spectaculair, en heeft een hoog entertainment gehalte en spreekt een brede doelgroep aan. Het past perfect in het portfolio van Ziggo Sport en is een mooie uitbreiding op alle rechten die we al in ons bezit hebben”, aldus Marcel Beerthuizen van Ziggo Sport.

De World Padel Tour bestaat dit jaar uit 24 evenementen die op vier continenten worden gespeeld. Het jaar wordt afgesloten met een Master Finale waarin de beste geklasseerde spelers tegen elkaar uitkomen. Dit jaar komt de World Padel Tour ook naar Nederland. World Padel Tour Amsterdam Open 2022 wordt van 26 september tot en met 2 oktober georganiseerd.

“Ziggo Sport werkt al intensief samen met de KNLTB, die de overkoepelende padelorganisatie in Nederland is en volop investeert in de ontwikkeling van Nederlandse topspelers en -speelster. Ook met de organisatie van World Padel Tour Amsterdam, die wordt geleid door John van Lottum van Plaza Padel, hebben we een partnership. Je ziet dat steeds meer bedrijven zich als sponsor verbinden. In nauwe samenwerking met alle partijen zullen we de sport een extra injectie geven. We zenden niet alleen de topduels uit tussen de beste spelers en speelsters van de wereld, ook zullen we tutorials en achtergrondverhalen gaan uitzenden”, aldus Beerthuizen.

 Rijk aanbod van racketsporten op Ziggo Sport

Ziggo Sport is al jarenlang dé tenniszender van Nederland. Het hele jaar door zijn alle ATP 1000 Masters en ATP 500 toernooien live te zien, evenals Wimbledon, ABN AMRO World Tennis Tournament, de WTA Tour met onder meer alle WTA 1000 toernooien, Davis Cup, Billie Jean King Cup, Libéma Open, ATP Finals, ATP 250 toernooien en nog veel meer. Ook zendt de sportzender badmintonevenementen uit. En nu dus ook padel.

Een groot gedeelte van de WPT-toernooien wordt op Ziggo Sport kanaal 14 uitgezonden en is dus gratis te zien is voor Ziggo-klanten. Daarnaast kan er ook bij elke tv-distributeur in Nederland het volledige Ziggo Sport Totaal pakket worden afgenomen, waar het kanaal Ziggo Sport Tennis onderdeel van en alle tennis- en padeltoernooien live te bekijken zijn.