Padel is één van die opkomende sporten die onlangs sterk in opmars zijn gekomen in landen als Spanje, Nederland, Indië, de VS, China en heel Azië. In de laatste twee decennia hebben meer dan 100 miljoen spelers op het veld gestaan. Hoewel padel niet als een Olympische sport beschouwd wordt, zijn er toch veel belangrijke liefhebbers van het spel, zoals de beste voetballer ter wereld, Messi.

Tegenwoordig is padel de nieuw opkomende sport met verschillende eenvoudige regels en technieken. Padel leren spelen is niet lastig, bovendien is het gemakkelijker te spelen dan tennis, badminton en squash.

Geen ingewikkelde regels
Padel heeft regels die gemakkelijk te leren zijn, waardoor het een fluitje van een cent is om ze te onthouden. Als je ooit ping pong, badminton, squash of tennis gespeeld hebt, kan je vlot padel proberen en er plezier aan beleven. Vergeleken met tennis zijn er geen moeilijke en technisch veeleisende regels.

Het op één na populairste spel in Spanje
Padel is het op één na meest gespeelde spel in Spanje en is tegenwoordig blijven groeien met als gevolg dat er maar liefst  20.000 padelbanen in Spanje zijn. Het is goed ontwikkeld en ingeburgerd in Europese landen, waardoor het elke dag alleen maar meer liefhebbers aantrekt.

Fysiek niet zo veeleisend
Padel is minder fysiek veeleisend omdat er minder ruimte nodig is om de baan aan te leggen. Bovendien is het daardoor betaalbaarder om te beoefenen in vergelijking met tennis. Zelfs de ballen die voor padel gebruikt worden verschillen van die voor tennis, want ze zijn veel kleiner van formaat en lichter in gewicht.

Het heeft zich snel uitgebreid naar andere landen in Azië
Padelbanen zijn goed ontwikkeld, aangelegd, en ingeburgerd in Indië, Hong Kong, Thailand, Singapore en andere Aziatische landen. In Japan werd de eerste padelbaan al in 2013 aangelegd, wat de succesvolle doorbraak van deze sport in Aziatische landen inluidde. Singapore is ook zo’n plaats waar je padelbanen in openlucht vindt voor sportliefhebbers. Singapore richtte zijn eerste Swiss Club voor het padelspel op in 2014, wat de ontwikkeling van het spel in Aziatische landen verder op gang bracht. Bovendien ligt Indië niet ver achter bij de ontwikkeling van padelbanen in zijn recreatiecentra.