Punten scoren padel

Wanneer mensen met padel beginnen, ontdekken ze dat het spel relatief eenvoudig te spelen is en dat men vaak al binnen de eerste paar sessies punten kan spelen. Veel spelers spelen vriendschappelijke wedstrijden, doen mee aan gezellige toernooien en kunnen een behoorlijk lange tijd spelen voordat ze gaan zitten en nadenken over wat ze precies zouden moeten proberen te doen tijdens het punt.

Dit is, in volgorde van belangrijkheid, een lijstje met de belangrijkste stappen voor het behalen van een punt bij padel:
Lees hier meer tips voor padel.

  • WIN het punt

Dit is indien mogelijk (en in elke sport) de algemene doelstelling van elk punt. Het doel van de video over padel toont de meest effectieve manier om het punt te kunnen winnen!

  • VERLIES het punt niet

Dit klinkt na punt 1 misschien voor de hand liggend, maar consistentie en geduld zijn zo belangrijk bij padel, dat dit de tweede overweging is. Je moet dus geen grote risico’s nemen door te vroeg te proberen om het punt af te ronden.

  • Ga aan het net staan

Ondanks dat consistentie belangrijk is, is dit als het tijd is om het punt te voltooien veel gemakkelijker te bereiken vanaf een positie aan het net. Je bent dichter bij het speelveld van de tegenstander, hebt een korter zwaaipad bij je slagen en je kunt meestal de bal raken. Je geeft je tegenstanders ook minder speelveld om op te mikken.

  • Blijf aan het net staan

Als je eenmaal een positie aan het net hebt, moet je proberen om daar te blijven. Dit betekent dat als je gelobd bent, je waar mogelijk de bandeja moet raken en weer naar het net moet komen. De strategie van je tegenstanders is om zelf het net te pakken en het is moeilijk om dat te doen terwijl je daar bent, dus hoe langer je die positie kunt behouden, hoe beter!

  • Verdedig als een kat

Een moeilijk onderdeel van het spel is effectief verdedigen, zodat het voor je tegenstanders niet gemakkelijk is om hun aanval voort te zetten en waar mogelijk te lobben en de netpositie te stelen. Maar dit kan betekenen dat je een paar shots moet verdedigen voordat je een goede kans hebt om te lobben. Laat je tegenstanders in dit deel van het veld zoveel mogelijk ballen spelen.

Kijk hier voor een compleet padel uitrusting.