Padel training

Vaak is er door de koudere en de nattere omstandigheden een grote daling van het aantal actieve spelers dat tijdens de winterperiode padel speelt en traint. Dit komt omdat het gewoon leuker is om padel in de zomer onder warme, droge omstandigheden te spelen! Dit artikel laat je echter enkele voordelen van het spelen onder koude en natte omstandigheden zien en waarom het zo belangrijk is om te blijven trainen zodat jij jouw spel kunt blijven verbeteren!

Lees hier een andere blog over verschillende weersomstandigheden en seizoenen.

Verbeter je tactische inzichten voor het spelen van padel
Bij het spelen onder natte omstandigheden verliezen de ballen hun grip op de muren, waardoor het stuiteren onvoorspelbaar wordt om te beoordelen. Als de bal met een gemiddeld tot een langzaam tempo richting de muur wordt geplaatst en niet te dicht tegen de muur stuitert, zal de bal snel van de muur naar beneden komen in plaats van omhoog te stuiteren. Dit wordt nog eens versterkt als de bal een beetje een topspin heeft, waardoor hij recht naar beneden valt. Met voldoende oefening zul je echter merken dat je deze taaie ballen in de regen kunt uitgraven en als de zomer dan weer komt, zal jouw verdediging dan ook een stuk beter zijn.

Tips voor de verdediging bij padel onder natte omstandigheden
Deze tips voor het spelen van padel onder natte omstandigheden zijn vergelijkbaar voor het spelen in de zomer, maar wel iets extremer. Hoe langzamer de balsnelheid bij een botsing met de muur, hoe dichter je bij de muur wilt zijn. Het merendeel van de ballen, die tegen de muur worden gespeeld, moet je echter heel strak en compact tegen de muur houden om het stuiteren te kunnen beoordelen en te kunnen spelen. Zorg er bij lage ballen voor dat je je knieën veel meer buigt, zodat je erg laag kunt komen. Veel spelers buigen hun rug, wat een blessure kan veroorzaken en wat ook betekent dat je niet zo gemakkelijk bij de bal kunt komen. Houd jouw racket dus lager, aangezien de meeste ballen erg laag zullen komen.

Je kunt je bij padel concentreren op een specifieke techniek
Tijdens de winter verliezen we ook de grip op het racketblad en de bal. Het is dus moeilijker om veel balsnelheid en topspin te krijgen waardoor we ons meer op de techniek moeten concentreren. Het is een goed moment om te proberen om je op de volleys, de bandeja en de vibora te concentreren. Omdat je niet vaak tijdens het spel zult kunnen smashen, omdat de bal niet zo vaak zal stuiteren, is het beter om je te concentreren op deze technische shots en hun plaatsing. Als we de winter gebruiken om onze technische shots vlakker te spelen, met minder spin en een betere vorm en techniek, zal het shot in de zomer ook heel veel beter zijn!

Welk padel racket moet ik kiezen?
Het is misschien een idee om voor de winter voor een ander racket te kiezen omdat je met die natte ballen meer grip op de bal wilt krijgen. Een racket met een ruw oppervlak en dat iets zwaarder is, zou dus geschikter zijn om in de winter mee te spelen. De ballen zijn ook zwaarder, dus als je dat kunt, zal een iets zwaarder en harder racket ook meer power kunnen produceren.

Lees op deze pagina meer over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuw padel racket.