Padel uitrusting

De eerste keer dat je speelt zal je waarschijnlijk je loop- of tennisschoenen dragen, een racket lenen of huren bij de club en wat oude ballen die de clubcoach je heeft gegeven…en als je net als de meeste “newbies” bent, zal je het absoluut geweldig vinden! Een paar sessies later zal je waarschijnlijk beslissen dat het zinvol is om je eigen racket te kopen (in plaats van de zweterige handgreep te delen met de andere spelers), nog een paar spelletjes later en je zal het verschil tussen het gebruik van oude ballen en nieuwe (of relatief nieuwe) hebben opgemerkt…dan zal je uiteindelijk, wanneer je echt van het spel geniet, denken dat het tijd is om te investeren in een paar degelijke schoenen…

Dus waar moet je beginnen?

Padel Rackets – spelers hebben verschillende voorkeuren als het gaat om rackets. De overgrote meerderheid van de spelers zal geen groot verschil in de balans opmerken, ze zullen misschien een klein verschil in het gewicht opmerken (zolang junior en dames rackets gebruiken die voor hen ontworpen zijn), maar ze zullen vrijwel zeker een verschil merken tussen een hard en een zacht racket.

De zachtere rackets zorgen voor meer controle en hardere rackets voor meer kracht, hoewel de meeste rackets beide elementen zullen combineren.

De enige manier om het te weten is om… HET RACKET UIT TE PROBEREN. Dit is echt de beste manier om erachter te komen wat beter voor je functioneert. Want zelfs merken zullen verschillende modellen variëren van heel zacht tot heel hard…
Klik hier voor informatie over het kopen van een padel racket.

Padelballen – er zijn een paar verschillende merken die ballen produceren, sommige met meer succes dan andere. Het is eerlijk om te zeggen dat Head de markt leidt als het gaat om ballen, maar veel coaches en spelers over de hele wereld gebruiken andere merken. Head heeft 2 ballen van professioneel niveau – Head Padel Pro & Head Padel Pro S (die meer onder druk staat en dus sneller is). Voor de recreatieve speler heb je niet noodzakelijk nieuwe ballen nodig elke keer als je speelt, het spel gaat vaak minder goed als de ballen plat worden. Je kan waarschijnlijk maar een paar wedstrijden spelen met een blikje ballen.

Padelschoenen – in het begin zal het wel lukken met een paar hardcourt tennisschoenen, maar voor een betere grip is het de moeite waard om op zoek te gaan naar een paar padelschoenen. Tennisschoenen voor gravel zullen het vaak goed doen voor de meerderheid van de spelers. Het enige verschil tussen de gravelschoenen en de padelschoenen is dat de groeven (in zigzagvorm) vaak iets dieper zijn bij de padelschoenen.