Wil je graag padel eens uitproberen of ben je op zoek naar nieuwe locaties? Dan is dit artikel voor jou. In Nederland komen er steeds meer padelbanen bij, zowel indoor als outdoor. Vele tennisclubs spelen in op de hype en vullen hun aanbod van tennisbanen aan met padelbanen. Daarnaast zijn er ook verschillende padelclubs die padelbanen verhuren. Dit is een ideale manier om padel eens te proberen, zonder je bij een club te moeten aansluiten!

Prijzen

Een padelbaan huren is niet zo duur, aangezien je de kosten door 4 kan delen in plaats van door 2 (zoals bij tennis). Een padelveld is kleiner dan een tennisveld, waardoor een club meer padelbanen dan tennisbanen kan plaatsen op dezelfde oppervlakte. Dit draagt ook bij aan een goedkoper huurtarief.

Vaak werken padelclubs met een piek- en dal-tarief om de drukte wat te verdelen. Tijdens de piekuren kan je rekenen op een tarief van rond de 30 euro. Tijdens de daluren wordt dit verlaagd naar ongeveer 25 euro. Heb je nog geen padelracket of ballen in bezit? Dan kan je dit ook steeds huren voor een kleine prijs.

In grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam is er heel veel keuze is voor het huren van een padelbaan. Om een zicht te krijgen op de mogelijkheden die er zijn, volgt hieronder een kleine opsomming van de leukste locaties.

Padelbaan huren Amsterdam


Padel Amstelpark

Aan de rand van het Amsterdamse Bos, in het prachtige Amstelpark, vind je 3 mooie padelbanen. Je kan hier samen met je vrienden of collega’s een baan huren. Als je beter wil leren spelen, kan je je daar ook aanmelden voor padel lessen. Uiteraard kan je hier ook terecht voor het deelnemen aan spannende toernooien. Wanneer je regelmatig op deze banen wil spelen, kan je kiezen voor een rittenkaart. In dit ruime park zijn er veel horecagelegenheden te vinden. Ideaal om na een intensief spelletje padel wat uit te rusten en na te praten met een lekker hapje en een verfrissend drankje.

Adres: Koenenkade 8, 1081 KH Amsterdam, Nederland

Padel Dam

Een van de grootste outdoor padelclubs van Nederland, kan je vinden aan de rand van Amsterdam. Deze locatie genaamd Padel Dam beschikt over 4 padelbanen en bevindt zich op slechts 10 minuten van Haarlem.

Op deze locatie kan je lessen volgen, maar ook zonder lidmaatschap kan je hier een baan huren. Er worden daarnaast ook verschillende activiteiten, zoals toernooien of ladderwedstrijden georganiseerd waar je aan kan deelnemen. Iedereen is hier welkom: zowel jong als oud, zowel beginner als gevorderde.

Adres: Tom Schreursweg 14, 1067 MC Amsterdam

Padel Kauwgomballenkwartier

Het Kauwgomballenkwartier is een van de indoor locaties van de Play Padel Club, de grootste padel club van Amsterdam. Het is gelegen binnen de ring van Amsterdam, en hier wordt gewerkt aan 8 padelbanen, waarvan 6 indoor en 2 outdoor. Hiervan zijn er reeds 6 klaar voor gebruik.Het Kauwgomballenkwartier is een ideale locatie voor padel. De padelbanen worden omringd door verschillende andere leuke faciliteiten, zoals een fitness gedeelte en een lounge area.

Adres: Willem Fenengastraat 3, 1096 BL Amsterdam, Nederland

Padel Sloterdijk

Onder spoor 10 en 11 van Station Sloterdijk kan je maar liefst 7 padelbanen vinden, waarvan er momenteel 5 operatief zijn. Op deze unieke locatie kan je genieten van het buiten padellen onafhankelijk van het weer. Er zijn namelijk 4 padelbanen overdekt, waardoor je steeds in de gezonde buitenlucht kan spelen. De overkapping is maar liefst 11 meter hoog, waardoor deze banen de hoogste vrije speelhoogte in Nederland hebben.

Op deze locatie worden padel lessen aangeboden van de Play Padel Academy. Nederlandse topspelers zoals Rosco Muller, Leander van de Vaart, Miquel Verhagen en Martijn Moree geven hier les.

Adres: Naritaweg 4b, 1043 CP Amsterdam, Nederland

Padel Zuidas

Ook op de Zuidas heeft de Play Padel Club van Amsterdam een locatie om te padellen. Tussen de hoge kantoorgebouwen kan je hier 3 padelbanen vinden. Leuk weetje: een van deze banen is gebruikt tijdens de World Padel Tour van Alicante in 2007.

Adres: Claude Debussylaan 150, 1082 MC Amsterdam, Nederland

Padelbaan huren Utrecht


Play Padel Club Utrecht

De Play Padel Club heeft recent een nieuwe locatie geopend in Utrecht. Hier kan je maar liefst 8 indoorbanen vinden, wat maakt dat deze locatie beschikt over de meeste indoor padelbanen in heel Nederland.
Naast een groot aanbod voor padel-liefhebbers, zijn er ook genoeg mogelijkheden om te ontspannen, eventueel na het spel. In het horecagedeelte met ruim terras kan je terecht om even tot rust te komen. Ondertussen heb je een uitzicht over de verschillende banen.

Adres: Mississippidreef 161, 3565 CE Utrecht, Nederland

Padel Hoenderdaal

Op de Utrechtse Heuvelrug, in het dorp Driebergen-Rijsenburg, zijn er enkele padelbanen te vinden. Ideaal dus om te combineren met een bezoek aan het prachtige natuurgebied.

Er zijn 3 padelbanen beschikbaar die onderdeel zijn van het Health Center Hoenderdaal. Naast deze padelbanen, zijn er verschillende mogelijkheden om andere sporten te beoefenen, zoals golf, tennis, squash, fitness, yoga en pilates. Dit kan een voordeel zijn wanneer je met familie of vrienden op stap bent die andere sportbehoeften hebben dan jij. Ook hier kan je na een inspanning rustig bekomen op de zonnebank, in het beauty salon of in het sportcafé.

Adres: Hoendersteeg 7, 3972 NA Driebergen-Rijsenburg, Nederland

Padelbaan huren Rotterdam


Padelclub Victoria

Bij Padelclub Victoria, de eerste padelclub van Rotterdam, kan je 3 outdoor padelbanen vinden. Je hoeft geen lid te zijn om hier een baan te reserveren, maar uiteraard kan je altijd lid worden wanneer je de smaak te pakken hebt.
In deze club kan je trainingen volgen van de Padel-Only Academy. Wil je graag les krijgen van een topspeler? Dan ben je hier op de juiste plek. Arwin Romeijn, behorend tot de top 10 van padel spelers in Nederland, geeft trainingen op deze locatie.

Adres: Kralingseweg 226, 3062 CG Rotterdam, Nederland

Padel Zevenhuizerplas

Wil je eens padellen op een unieke locatie? Ga dan zeker eens een potje spelen aan de Zevenhuizerplas in Rotterdam! Hier kan je lekker padellen met een prachtig uitzicht over het meer. Als je wil kan je hier het padellen combineren met andere activiteiten zoals wandelen, fietsen, of gewoonweg op het strand liggen na een intense training.

De padelbanen worden verhuurd door Padel Club 7. Je kan hier verschillende trainingen volgen van PadelXperience.

Adres: Strandweg 23, 2761 DM Zevenhuizen, Nederland