Welke ballen gebruik je bij padel?

Het uitkiezen van een geschikte padelbal hoeft niet lastig te zijn. Het hangt voornamelijk van twee dingen af: Je niveau en de frequentie van hoe vaak je speelt. Als je van jezelf weet hoe hoog jouw niveau en speelfrequentie is, dan kun je gaan kijken naar de beste padelballen voor jou. Als je een fanatieke padeller bent, komt het merk: Head, je zeker niet onbekend voor. Dit merk wordt door de meeste padel spelers gebruikt en bovendien levert “Head” vaak padelballen voor officiële eindtoernooien.

Wees je ervan bewust dat kwaliteit ballen super belangrijk zijn! Een wedstrijd kan heel intens zijn en dan is het zonde als een bal na een paar keer spelen minder druk ervaart. Dat is niet fijn spelen.

Head heeft twee soorten ballen:

  1. Head padel pro
  2. Head padel pro’s

Mocht je geen gebruik willen maken van het merk Head, dan kun je ook kijken naar:

  1. Beginner padelballen
  2. Gevorderden padelballen
  3. Expert padelballen

Iedere bal heeft zijn eigen graad qua moeilijkheid waarbij het spel bij elke bal steeds sneller zal worden. Daarom zit er een groot verschil bij spelers die een expert bal gebruiken en zelf een beginners niveau hebben. Daarom kunnen wij het niet goed genoeg benadrukken: Weet wat je niveau is!

Wat is het verschil tussen een padelbal en een tennisbal?

Het verschil van een padelbal heeft voornamelijk te maken met de grootte en de druk van de bal. Een padelbal is net wat kleine waardoor je de bal hier en daar net wat meer effect kunt geven bij bepaalde slagen. Bovendien is de druk in een padelbal net wat lager dan een tennisbal, waardoor het spel net wat trager verloopt dan bij een potje tennis. Dit geeft het spel dan ook het charme en populariteit waar padel om bekend staat.

Op het moment dat je een tennisbal gebruikt, is de bal wat groter en bedoeld voor een groter veld. Een tennisbal is vaak ook veel te hard opgepompt wat schadelijk kan zijn voor je racket. Kies daarom alleen uit nood voor een tennisbal, waardoor je kans op schade zoveel mogelijk beperkt. Het zal veel moeilijker worden om de bal te controleren. Een lange rally is uiteindelijk wat zowel het publiek als de speler wilt hebben, dus het uitkiezen van een padelbal is o zo belangrijk!

Hoe lang gaan padelballen mee?

Een padelbal gaat eigenlijk niet zo lang mee. Wat dat aangaat is het aanschaffen van padelballen niet bepaald duurzaam. Daar zijn wel enkele oplossingen voor, maar daar komen we zo op terug. Een padelbal gaat officieel maar twee weken mee, dus het is zaak dat je genoeg ballen inkoopt om een seizoen te kunnen overbruggen. Sterker nog: Na een wedstrijd verliezen de ballen al een kwart aan druk, waardoor de ballen minder goed opstuiten en het spel meer zullen vertragen.

Bovendien zijn de weersomstandigheden en grond van essentieel belang om de kwaliteit van een padelbal te waarborgen. Als speler zelf weet je eigenlijk wel wanneer het tijd is om een padelbal te vervangen, dus maak je daar, maar geen zorgen over. Het is belangrijk dat je weet dat een padelbal in iedergeval geen maanden meegaat.

Hoe behoud ik de kwaliteit van padelballen?

Het antwoord op deze vraag is heel simpel: Een druk koker! Echter is het belangrijk om te weten dat je hierdoor de levensduur van je ballen niet met maanden verlengt. Een druk koker genereert dezelfde druk die in een nieuwe bus padelballen zit. Nadat de ballen in de koker hebben gezeten, hebben jouw padelballen hun originele druk weer terug en presteren ze beter tijdens een potje padel.

Aan het einde van de dag ontkom je er niet aan om nieuwe sets met ballen aan te schaffen. Maar het is wel een mooi hulpmiddel om het kopen van nieuwe ballen uit te stellen. Uiteindelijk zullen de ballen na een paar keer in de koker te hebben gezeten en gebruikt te zijn hun kwaliteit niet meer kunnen waarborgen en dan zul je ook merken dat het potje waarin je je begeeft, lastiger wordt.