Padel tips

Mensen ontdekken padel op verschillende manieren: misschien heeft een enthousiaste vriend je naar het veld meegesleurd, of is er een nieuwe club geopend en is er een gratis initiatie, of heb je een aantal spannende hoogtepunten op sociale media bekeken en ben je op zoek gegaan naar een padelclub, enz.

Het is meer dan waarschijnlijk dat je eerste ervaring niet met een coach op de baan is, maar met vrienden of collega’s. Mensen die gepassioneerd het spel en hun versie van het spel beschrijven. Het primaire doel van die eerste keer is niet noodzakelijk het winnen van de wedstrijd of het verbeteren van je niveau, het gaat meer om het leren of ervaren van het spel en kijken of het iets is wat je op lange termijn leuk zou vinden. Dus hier zijn 5 dingen om je op te concentreren tijdens die eerste keer zodat het een goede ervaring is. Lees hier de spelregels van padel.

1. Voel het contact
Als het je eerste keer is, is het belangrijk om te wennen aan het gewicht van het racket en hoe het voelt om de bal te slaan. Als je van een andere racketsport komt is de afstand van het contact met je hand waarschijnlijk anders, dus dat is ook wel even wennen.

2. Ervaar de muren
Een groot deel van het spel is het spelen van de bal na de terugkaatsing met de muur, dus laat de bal het glas raken. Zoals het grootste deel van het spel kost het gewoon wat oefening om er aan te wennen. Maar als je de hele tijd voluit gaat en voorkomt dat de bal het glas raakt, zal het altijd een vreemd concept voor je blijven.

3. Experimenteer met verschillende snelheden
Het spel gaat niet alleen over kracht. Padel heeft ongetwijfeld meer strategie dan de meeste racketsporten, dus het is goed om te oefenen op het slaan van de bal met verschillende snelheden in verschillende gebieden van het veld. Je moet ook kijken hoe je tegenstanders hiermee omgaan, zodat je kan bepalen welke spelstrategie effectief kan zijn.

4. Neem de tijd
Probeer de punten niet meteen af te maken, krijg een gevoel voor de tactiek door het gebruik van de lob, het raken van langzamere volleys en het gebruik van een verscheidenheid aan smashes. Hoe eerder een nieuwe speler zich realiseert dat het bij padel om geduld en strategie gaat, des te sneller zullen er verbeteringen te zien zijn.

5. Geniet ervan!!
Dit is veruit het belangrijkste onderdeel van het spel. Je bent aan het leren (en dat zal waarschijnlijk nog wel even duren), dus maak je geen zorgen over het resultaat. Het spel is gebaseerd op teamwork en socialisatie, dus stel het op prijs om samen met een partner te spelen. Waarschijnlijk zal dit ook leiden tot een betere prestatie.

Lees het onderstaande boek voor nog meer tips en trucs!