Overgrip wordt vaak gebruikt in padel (en andere racket-gebaseerde sporten) om verschillende redenen:

  • Verbeterde grip: Overgrip is meestal gemaakt van een stroever materiaal dan het oorspronkelijke handvat van het racket. Dit helpt spelers een betere grip op het racket te krijgen, vooral tijdens lange en zweterige wedstrijden, waardoor ze meer controle over hun slagen hebben.
  • Comfort: Overgrip kan extra demping en comfort bieden, wat helpt om schokken en trillingen te absorberen die tijdens het spel kunnen optreden. Hierdoor kan de speler langer comfortabel spelen zonder dat hun handen vermoeid raken.
  • Zweetabsorptie: Tijdens het sporten, en vooral bij intensieve activiteiten zoals padel, kan transpiratie een probleem zijn en kan het gripniveau verminderen. Overgrip is vaak ontworpen om zweet effectief te absorberen en vocht weg te leiden van de handen van de speler, waardoor de grip consistent blijft.
  • Aanpassing aan voorkeuren: Spelers hebben vaak verschillende voorkeuren als het gaat om het gevoel van hun racketgreep. Overgrip stelt spelers in staat om de grip van het racket aan te passen aan hun persoonlijke voorkeur, of ze nu de voorkeur geven aan een dikkere, dunnere, zachtere of stevigere grip.
  • Duurzaamheid: Door overgrip regelmatig te vervangen, kan de levensduur van de originele grip van het racket worden verlengd. Dit kan handig zijn omdat overgrip relatief goedkoop is in vergelijking met het vervangen van de hele grip.

Het kiezen om overgrip te gebruiken in padel, net als in andere racket-gebaseerde sporten, is grotendeels afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de speler en wat voor hen het meest comfortabel en effectief is tijdens het spelen.