Padel is een snel groeiende sport in Nederland vanwege een aantal redenen. Een van de belangrijkste redenen is dat het een laagdrempelige sport is die gemakkelijk te leren is voor mensen van alle leeftijden. Het vereist weinig specifieke uitrusting of training, en kan worden gespeeld op veel verschillende soorten terrein, waaronder binnen- en buitenbanen.

Daarnaast is padel een sociaal en teamgericht spel, wat het ideaal maakt voor mensen die op zoek zijn naar een leuke en actieve manier om tijd door te brengen met vrienden of familie. Padel kan ook een competitieve sport zijn, met vele toernooien en wedstrijden voor spelers van alle niveaus.

Tot slot, de groeiende populariteit van padel in Nederland kan ook worden toegeschreven aan de toenemende aandacht die de sport krijgt in de media en de groeiende aanwezigheid van padelbanen in steden en gemeenschappen over het land.

Hoe populair is de sport in het buitenland?

Padel is een steeds populairder wordende sport in veel landen over de hele wereld. De sport heeft zijn oorsprong in Mexico in de jaren 70 en heeft sindsdien een grote aanhang gekregen in landen als Spanje, Argentinië, Chile en andere landen in Latijns-Amerika. In Europa, is padel vooral populair in landen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië.

In recente jaren heeft padel ook aan populariteit gewonnen in andere landen zoals Duitsland, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk.